joi, 2 iulie 2009

Uniunea Europeană sistează temporar programul său "Parteneriatul Estic"?


Reprezentanţii Comisiei Europene a infirmat sistarea temporară, despre care presa rusă o masificau deja în spaţiul mediatic al Comunităţii Statelor Independente. Comisarul pentru politică externă şi pentru Bună Vecinătate ,Benita Ferrero-Waldner, a transmis prin secretarul său de presă Crsitina Hohmann că realizarea programului UE "Parteneriatul Estzic" se va desfăşura conform prevederilor stabilite. Reprezentantul Comisiei Europene a infirmat comunicatul postului de radio armean "Svoboda", care a difuyat o informaţie cu referire la noul preşedinte suedez al UE.
Anterior presa din spaţiul CSI a anunţat că "preşedintele Uniunii Europene, prim-ministrul Suediei Frederik Reinfeld a declarat că programul "Parteneriatul Estic" îşi sistează activitatea în legătură cu "apariţia unor noi provocări". În afară de criza financiară Reinfeld nu specifică celelalte "provocări". Trebuie să precizăm că Suedia este una din ţările care a iniţiat acest program. În anul 2008 programul "Parteneriatul Estic" a fost aprobat de UE, iar startul acestuia s-a dat în luna mai 2009. Programul este îndreptat ca să consolideze relaţiil UE cu şase state postsovietice- Belorusia, Ucraina, Armenia, R. Moldova, Georgia şi Azerbaidjan.
În context, agenţia Regnum afirmă că reprezentantul special al UE la Chişinău Kalman Mizsei a rămas cu tema de acasă în urmă, întrucât el la 2 iulie, în interviul acordat publicaţiei "Kişinevskii obozrevateli" a declarat că UE spreă în participarea activă a Republicii Moldova în cadrul programului "Parteneriatul Estic".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu